Hibátlan, fehér fogsor
Egészséges íny
Üde lehelet
Ön is magabiztos mosolyt szeretne?
Mi segítünk!
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

1.) Nagyon félek a fájdalomtól. Megoldható, hogy minden kezelés teljesen fájdalommentes legyen?

Igen, a ma használatos érzéstelenítőszerekkel gyakorlatilag teljes fájdalommentességet tudunk elérni az esetek 99%-ban.

2.) Milyen módszert alkalmaznak a fogkő eltávolítására?

Ultrahangos gépi depurátort használunk a fogkő kíméletes eltávolítására, majd ezt a fogak polírozása követi egy speciális porral, minek hatására a fogak simábbak, akár fehérebbek is lesznek. A beavatkozás nem fájdalmas, aki kéri, Ultracain érzéstelenítő zselét alkalmazunk nála. Nagyobb ínytasakok esetén Fotosan lámpával végzünk csírátlanítást.

3.) Milyen anyagból készülnek a tömések?

Ma már szinte csak esztétikus, fényrekötő ( „fehér” ) töméseket készítünk. A piacon nagyon sokféle tömőanyag létezik, mi a Tokuyama cég prémium kategóriás termékét az Estelite Sigma Quick nevű anyagot használjuk, amiből gyakorlatilag észrevehetetlen tömések készülnek. Rendelőnk különlegessége, hogy a szuvas fogrész eltávolítása után megvilágítjuk a fogat egy speciális nagy erejű fényt kibocsátó Fotosan 630 lámpával, ami csíramentesítést végez. Ugyanezt a lámpát használjuk gyökérkezeléseknél a csatornák fertőtlenítésére, amely nagyban megnöveli a gyökérkezelések sikerességét.

4.) Milyen fogpótlásokat készítenek?

Rögzített fogpótlás esetén vagy a hagyományos fémkerámia ( fémre égetett porcelán ) pótlást készítjük, vagy a fémmentes, tökéletesen esztétikus, ultrapontos cirkon fogpótlást. Ez utóbbi az ún. CAD/CAM módszerrel készül, amikor a fogakról készült lenyomatot ez a gép „letapogatja”, az információ a számítógépbe jut, majd ennek alapján egy cirkon tömbből a kés kifaragja a megfelelő sapkát a fogra. Ezen cirkon fogpótlások rendelőnkben egyedülálló áron, 40.000 Ft./db-ért elérhetőek.

5.) Mennyi idő alatt készülnek el a végleges fogpótlások?

A fogak előkészítésétől ( lecsiszolásától ) számítva 1-2 hét múlva kész a végleges fogmű. Természetesen erre az időre sem kell fog nélkül maradnia, hiszen ideiglenes pótlás készítésére is lehetőség van.

6.) Van-e garancia az elkészült munkákra?

Természetesen van. Minden munkára 1 év garanciát vállalunk, amennyiben a páciens 6 havonta kontroll vizsgálaton megjelenik.

7.) Készítenek-e teljes kivehető, műanyag fogsort?

Igen, készítünk. Ráadásul 2 hét alatt elkészül, nem kell 2-3 hónapig a rendelőbe járni. Mivel ezekre a pótlásokra nincs OEP-támogatás, csak 65 év felett, így gyakorlatilag mindenhol fizetni kell értük. Akkor pedig miért ne csináltatná meg egy olyan rendelőben, ahol nem kell várakozni és a pótlás 2 hét alatt elkészül.

8.) Szájsebészeti beavatkozásokat végeznek-e?

Igen, rendelőnkben kedden délután 2 és 4 között szájsebész kolléga is elérhető.

9.) Fogfehérítést végeznek?

Igen, de csak az otthoni sínes módszerrel történő fajtáját. Ilyenkor a fogakról készült lenyomat alapján készül egy fogsín, amibe bele kell tölteni a fehérítő anyagot és 1-2 órán át kell viselni naponta. Egy doboz fehérítő anyag kb. 2-3 hétre elegendő. A rendelői „lámpás” fogfehérítések esetén nagy koncentrációjú ( 37%) hidrogén-, vagy karbamid-peroxid volt a hatóanyag. Ennek használata ma már nem engedélyezett, maximum 16%-os koncentrációjú lehet az anyag.

10.) Javasolják-e gyermekeknél az ún. barázdazárást és pontosan mi az?

Abban az esetben, ha mély, lenyúló barázdái vannak a fognak, amelyeknek a tisztántartása nehézkes, mindenképp javasolt a barázdazárás elvégzése. Ennek során a fogat a Fotosan lámpával megvilágítjuk, ez csírátlanít, majd egy zselés anyaggal kezeljük a fog felszínét és végül bevonjuk egy fehér híg anyaggal, amely bezárja a mély barázdákat és megakadályozza fog szuvasodását. Ez a kezelés a fog előtörése után minél előbb javasolt.